ONCE UPON A TIME - Boekpresentatie H. J. Hunter

01-03-2023

Zondag 5 maart 2023 om 15 uur in ZLDR Luchtfabriek

ONCE UPON A TIME is de titel van een indringend en zeer mooi fotoboek van Henk J. Hunter, een fotograaf die gefascineerd op zoek ging naar het postindustriële hart van West-Europa.

Hunter brengt landschappen, industrieel erfgoed, maar ook mensen en interieurs van woningen en ontmoetingsplaatsen. Het verhaal begint wanneer de steenkool- en staalnijverheid er mee ophoudt en mensen er ondanks alle uitdagingen toch het beste van (moeten) maken. Alles speelt zich af in het grotere Europese industriegebied waar ook onze Belgisch Limburgse Mijnstreek toe behoort. De wereld neemt afscheid van vervuilende industrie en kolen voor het opwekken van energie. De 95 beelden laten zien wat de impact kan zijn op een gebied en haar bewoners als de grote industriële bedrijven sluiten en de lokale economie zichzelf opnieuw moet uitvinden.

ONCE UPON A TIME is een bijzonder relevant boek, want dit hele gebied kent naast problemen ook schoonheid en veel kracht. H.J. Hunter leert ons daar naar kijken. En wij kunnen met de uitdagingen verder aan de slag. Daarom is ZLDR Luchtfabriek de juiste plaats voor een ontmoeting met deze geëngageerde en onderzoekende fotograaf.

Op zondag 5 maart om 15 uur worden het boek en zijn maker voorgesteld in een kort vraaggesprek met H. J . Hunter, CC MUZE en vzw Het Vervolg. Een mooi deel van het werk zal tentoon gesteld worden tot einde maart. DE toegang is gratis en we bieden een drankje aan. 'Le verre de l' amitié', zoals onze Waalse collega's dat noemen.

Het boek zelf zal te koop zijn in ZLDR Luchtfabriek aan de balie of te bestellen via deze bestel-link: https://www.hjhunter.photography/bookshop (en dan wordt er door de fotograaf let plezier een opdracht in geschreven!)
Of je kan het gewoon op deze website aankopen. Klik hier

Als het even kan aanmelden bij: paul.boutsen@hetvervolg.org of via de link van CC MUZE